Junohopp

Junohopp

söndag 14 juli 2013

Lofoten

Över midsommar var hundarna hos mattefar och mattemor i sommarstugan. Där hade de det bra och lekte runt på åkern. De åkte sedan tillbaka till Östersund för att hoppa in i bilen på nytt och åka norrut. 

Vi åkte många mil mot Haparanda. Eftersom resan bar mot Norge fick hundarna avmaskning i Piteå. Vi hyrde en stuga vid kukkolaforsen norr om Haparanda.

Idun och Husse vid Kukkolaforsen

Systrarna

Kukkolaforsen








I Haparanda fick hundarna också bada i havet och i torneälven



Idun ligger gärna på packningen i den lilla stugan

Sedan också vi vidare genom tornedalen via Pajala till Kiruna. Vi gjorde korta stopp på vägen pga mygg och andra kryp. I Pajala stannade vi för fika och en kortare promenad med hundarna. Trots många timmar i bilen klagade de inte. 

I Kiruna sov vi i tält, Idun låg vid fötterna och Juno trängde bort matte från liggunderlaget. Vi åkte vidare mot Lofoten. Väl framme i Svolvær blev hundarna glada att träffa Kira. Kira är ju vår granncocker som bor på Lofoten på sommrarna. Juno och Idun blev lite avundsjuka på Kiras jobb, som de fick prova på i några timmar. Kira hjälper matte att sälja båtbiljetter på torget, Kiras uppgift är att hälsa på gäster, vara trevlig och bli klappad. 

Vi turistade runt på Lofoten och hundarna trivdes:

Bad och lek med Kira

Idun följde med på marknad

Idun på klipporna


Mys

Juno redo för fjälltur

Bad

Vattenlek med matte

Husse, matte, Idun och Juno med Svolvær i bakgrunden

Torrfisk

Ser på midnattssolen



Kvalvika

Idun svalkar sig i en dypöl

Söt smutshund



1 kommentar: