Junohopp

Junohopp

fredag 27 maj 2016

Dammar av bloggen

Nu har det gått nästan två år sedan senaste inlägget. Mycket av vad vi gör just nu kretsar kring agility.

Så först lite uppdatering:
Husse i familjen har börjat köra Idun i agility, det betyder att han är den som tränar och tävlar henne mest men matte får handla Idun när husse inte har tid. Idun tävlar i klass 2 både hopp och agility. I helgen som var tog Idun och matte en hoppinne i klass 2 i Skellefteå. Idun tycker om husse men springer lite snabbare med matte så farten räckte till.

Juno fortsätter med sin svajiga förare matte och är uppe i klass 3, något nollat lopp blir det här och där men farten har inte räckt till några pinnar. Just hur vi ska få till farten är något som jag tänkt blogga om, för att tydligt göra upp en plan.

Planer framåt
Eftersom storleksklasserna kommer att förändras från årsskiftet är vi osäkra på vilken klass Juno kommer att tävla i. I och med det kan detta bli det sista tävlingsåret för Juno där hon har någon chans att ta pinnar.  Så i år ska vi satsa på farten.

Fart

De delar jag tänkte fila på för att få till farten är:

  • Klassisk betingning - koppla agility till uppskruvad hund med fart
  • Motivation - hålla motivationen för att springa snabbt hög varje pass och hela banan
  • Säkerhet - Juno behöver vara säker på vad hon ska göra, därför behöver matte vara tydlig och säker på vad hon gör
Detta innebär att varje pass vi kör börjar med att matte ska veta exakt vad hon ska göra. När Juno kommer ut på banan ska hon hetsas upp med hjälp av glad röst och tricks. Under tiden vi kör ska hon hejas på hela tiden och få belöning även om matte gör fel. 

Vi ska också träna starter med hög motivation från början och belöning efter 1-2 hinder.

Varje pass behöver vara kort och med få repetitioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar