Junohopp

Junohopp

tisdag 21 februari 2012

Liten börjar bli stor

Idun är ju ingen gigant men hon har blivit ganska stor nu. Hon är fortfarande ganska slank (för att vara valp) men Junos täcke sitter nästan lika tajt på Idun, snart väger de nog lika mycket. Idun kommer ju aldrig bli lika hög som juno men hon är minst lika hög som cockerkompisen Kira som är några månader äldre. Det märks att hon blir äldre eftersom hon springer både snabbare och längre bort när man är ute. Istället för att springa max 10 meter bort sprang hon idag närmare 30 meter =) Hon kan också gå både upp och ned för trappen när vi ska ut och in, även om hon inte får gå själv så ofta.

Idun är en fröjd att klippa klor på. Till skillnad från Juno som ser ut som man är en djurplågare varje gång man tar fram klotången, hon går med på det men det märks att hon inte vill. Idun däremot, hon slappnar av och myser lite när man grejar med henne =) Idag övade vi även att titta i munnen idag, något som Juno är bra på då vi brukar borsta hennes tänder. Idun har tyckt att tandborstningen är spännande men lite jobbigt att bli fasthållen. Så nu övande vi på att bara titta och gapa, då upptäckte jag att hon nog har lite överbett. Kanske är det min kunskap som tryter men i jämförelse med Junos perfekta saxbett tror jag att Idun inte har det. Kanske växer det till sig, hon har ju precis tappat sin sista tand och de nya kanske inte har växt ut helt än. Hur som helst behöver hon ju inte bli bäst på utställning, däremot på mycket annat =)

I lördags var hundarna hos Kira och hennes matte medan vi var i skidbacken. Då lyckades matte ramla med snowboarden och har nu lite svårt att gå och att böja sig ned så hundarna är lite smått understimulerade nu när husse jobbar men vi övar lite hantering och hundarna får gnaga lite. Dessutom är det ju bra att öva på att ta det lugnt ibland.

Just det, Idun har ju en så underbart söt och perfekt liten nos

2 kommentarer:

  1. Så söt hon är er lilla Idun, det kan ta tid innan käkarna växt färdig, så det är bara tiden som kan utvisa hurdan hon kommer se ut i munnen.

    Men hon verkar bra duktig er lilla gumma!!

    SvaraRadera
  2. Ja, vi får helt enkelt vänta och se, det spelar ju inte så jättestor roll för oss om hon har överbett, så länge hon inte får problem.
    Hon är verkligen en drömvalp! men det hade du nog tänkt ut redan innan de föddes =)

    SvaraRadera