Junohopp

Junohopp

torsdag 17 januari 2013

Julen och Danmark


Det har varit ett långt juluppehåll här på bloggen. Men nu på förfrågan efter bilder är vi tillbaka =)
Vi har varit i Danmark över jul och nyår.
Vi åkte tåg dit, det gick fint med hundarna. Juno var inte lika stissig i Stockholm som hon var sist vi bytte tåg där. Vi åkte nattåg och hundarna hade inga problem att sova på tåget, de är så duktiga. Hundarna har fått en ryggsäck (klövjeväska) i julklapp så de fick turas om att bära den under dit och hemresan







Väl i Danmark var hundarna lyckliga över att träffa alla. Hundarna träffar ju inte barn så ofta men i Danmark får de umgås en del med barn. De är lite ivriga och överglada till en början men efter ett tag tycker även barnen att det är kul att ses och de leker så fint med varandra. Till och med Juno (som ju ofta är ganska stissig) är lugn och kan sova även om barnen leker.








Det blev en del promenader och lösspringande. Men vi har haft problem med Danskarnas liberala hundhållning. Vi har ju övat mycket på att ignorera andra hundar, men i Danmark kommer lösa hundar framspringande lite hur som helst. Juno blir stressad till tusen och Idun blir osäker. Så vi får öva lite mer nu när vi har kommit hem. Dock har de fått en hel del socialisering och om man ska se positivt på det kanske andra hundar kan bli lite mindre intressanta också. Vi kommer hur som helst behöva öva lite mer nu när vi har kommit hem.



Lek och bus med varandra








Idun springer











Juno gillat att klättra i träd, Idun följer Juno




















                                    Hitta hunden









                                 



Två nöjda hundar påväg hem mot vinter, kyla och snö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar