Junohopp

Junohopp

torsdag 24 oktober 2013

Lycklig matte, trots bilproblem

Ikväll skulle vi på agilityträning, matte var laddad, hundar var laddade, väskan full med godis och leksaker, husse skulle följa med.... och så startar inte bilen! Vi rullade igång den men det verkade vara mer krångel än vi först anade så vi kom aldrig iväg.

I veckan har vi börjat lite med targetträning, något som vi påbörjat tidigare men aldrig riktigt blivit bra på, då matte inte sett användningen. Men nu är jag inspirerad att testa target med Idun på agilitybanan. Vi stötte på problem ganska snabbt med att Idun tyckte att man skulle trampa runt och vara vänd mot matte (precis som med klossen) Efter lite råd och tips blev matte övertygad om att testa nostaget i stället och då hände något som inte hänt på ett år, Juno ville vara med trots hårt godis och klicker!

För ungefär ett år sedan gjorde Juno illa nosen när vi klickade i vardagsrummet, efter det har hon varit låg så snart godis har kommit fram inomhus, klickern har gjort att hon går in i ett annat rum och shejpingsituationen har gjort henne osäker. Successivt har det gått bättre och bättre, klicker ute och träning utan klicker inne och mer tydliga instruktioner har funkat. Idag stod jag med klicker och godis och tittade på en glad hund med viftande svans som bjöd på många beteenden! Jag kan träna med Juno igen!!! Det är underbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar