Junohopp

Junohopp

lördag 4 februari 2012

Smällkallt!

Nu har termometern inte visat på varmare än -20 på över ett dygn. Det utmanar oss som ägare till två livliga hundar. Vi kan inte vara ute så länge alls nu, så vi får hitta på roliga saker inne och gå ut flera korta vändor.
Men det är ändå fantastiskt med detta väder, nu fryser nog isen ordentligt så vi snart kan ge oss ut på den och vädret är klart, det är fantastiskt vackert med snön som glittrar på träden.
När jag nyss var ute med Idun knakade det i träden av kylan men Idun tyckte ändå att det var kul att springa runt i snön.
Idun är ju lite försiktigare än Juno, I den här åldern sprang Juno upp och ned för trappor om man inte stoppade henne, hon sprang också fram till hundar och människor som var inom synhåll, hon sprang längre bort och var mer självständig. Idun tycker att trappen är trevligare att bli buren i och att det är bättre att hålla sig till de man känner när man är ute. Hon är fantastisk på att hålla kontakt och komma på inkallning samtidigt som hon är nyfiken och utforskar omgivningen, bara inte så lågt bort från matte, mattes drömhund med andra ord. Hon springer runt och hoppar upp på snövallarna och rusar fram till snöklumpar, färgskiftningar i snön och annat som är spännande att utforska.
Nu är Idun fortfarande en valp och har inte varit i tonåren än men det känns som vi lägger en bra grund nu. Jag kan faktiskt gå ut med mina hundar utan koppel om jag håller koll så att det inte kommer någon bil (de kör ju väldigt sällan och sakta här), då ropar jag in dem och väntar, sen är det fullt ös igen.

Tyvärr gör kylan att det inte är så trevligt att knäppa kort så det blir inte så mycket bilder här nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar