Junohopp

Junohopp

söndag 27 maj 2012

Agilitykatastrof och kurs

Igår skulle jag och Juno vara med på lite agilityuppvisning på Jamtli, det gick INTE bra. Juno har aldrig varit så ointresserad av agility innan. Inför publik sket hon i mig och sprang av banan för att hälsa på de i publiken som hon känner, sedan drog hon en repa och stiftade lite nya bekantskaper. Underhållande för publiken, jobbigt för matte. Vid nästa uppvisning 2 timmar senare var hon trött efter att ha gått runt på marknaden i värmen så hon bara nosade sig runt på planen. Det var verkligen inte vår dag igår. Efter marknaden mötte vi upp husse och Idun i badhusparken. Juno plumsade i vattnet och apporterade pinnarna (då var hon som hon ska) Idun råkade hoppa i djupt vatten och vill ju helst inte simma, däremot vill hon gärna ha i tassarna och doppar ner nosen och huvudet ibland.Sedan tränade vi på att bara vara stilla när vi satt och pratade, Idun är bra på det =)

I torsdags drog en agilitykurs igång där jag är med och är hjälpinstruktör, SUPERKUL! Det är en härlig blandning av hundar och duktiga förare. Idag varade kursen från 13-18 och vädret var fantastiskt, lite varmt för vissa hundar men underbart att vara ute hela dagen. Husse och hundarna tog en lååång promenad i skogen och tränade sedan på att sitta/ligga stilla när andra rör sig. Juno tänder till, börjar skälla och vill vara med om någon har kul och leker men de som bara springer och får godis bryr hon sig inte om. Idun den lilla stjärnan satt eller låg tyst =)

När kursen var slut släppte vi lös vilddjuret (Juno) och körde lite och idag hade hon huvudet med sig (nosen också), hon var lite trött men tände till och lyssnade bra. Vi började lite på mer seriösa running contacts, med balansbommens nedfart platt mot marken och boll ivägkastad när hon springer på kontaktfältet. Jag har lite smått påbörjat slalomträningen med Idun (bara två pinnar som hon ska gå mellan), hon har inte samma fart, uthållighet och föremålsintresse som Juno men med korta effektiva pass tror jag att detta kan gå bra. Vi ska bara inte skynda så mycket eftersom hon inte är så gammal än. När vi ändå var på klubben fick hon testa att gå på balansbommen när den låg på marken och hon klarade också att hoppa över två hinder. Hon nosar mycket i gräset men jobbar gärna för godis. För att råda bot på nosandet och öka kontakten startar vi nu även operation kontakt med båda hundarna. Det innebär att när hundarna tar spontan kontakt får de klick och godis varje gång. Hoppas vi kan lyckas med det =)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar