Junohopp

Junohopp

måndag 15 oktober 2012

Spår och bristande förmålsintresse

I allmänlydnadskursen hade vi igår en dag med spår och uppletande. Idun som ju är rätt bra på att nosa var ingen stjärna just igår. Det var lite för mycket störning, för många som tittade på och en instruktör som var nära så som Idun lärt sig så håller man mer kontakt med matte när det är mer störningar så hon var inte så fokuserad på spåret, men till slut hittande hon det och tog sig till slutet och köttbulleskatten.
Idag la jag ett spår här utanför huset och då nosade hon på riktigt bra =)

På kursen körde vi också uppletande, Idun tyckte det var kul men hade inte fattat att man skulle hitta leksaken, det var så mycket annat som pockade på uppmärksamhet. Idun tycker helt enkelt inte att leksaker är så roliga, särskilt inte om de bara ligger stilla. Däremot sökte hon väldigt bra när det låg köttfärs i potten.
Idag ville matte ta revansch  även där, så jag vallade en ruta och la ut en leksak. När hon hittade den blev matte jätteglad och sprang tillbaka till starten. idun tog med leksaken och sprang med, så visst kan hon söka också.

Jag tycker ju att det är kul och praktiskt om hundarna gillar lek och föremål också, så nu ska vi jobba mer på att vilja leka och vilja ha grejer, inte bara hemma.

Ikväll var det kurs igen, vi övade på hantering, sitt och stanna kvar- med störning, inkallning med störning och gå förbi korvskålen. Idun var tillbaka till sitt vanliga jag och var en STJÄRNA! Hon parerade mellan störningarna på inkallningen och lät korvskålen vara och tog kontakt med mej istället, trots att vi gick väldigt nära den.

2 kommentarer: